Help! Ik kan niet kiezen..

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 14:25

Sommige mensen weten precies wat ze willen. Je kent ze vast wel. Ze stappen in de winkel doelgericht af op dat wat ze hebben willen, weten online precies waar ze moeten zoeken en kunnen ook perfect items bij elkaar zetten voor de mooiste combinaties. En ze doen het met twee vingers in de neus.

 

Maar niet jij. Nee, jij bent een eeuwige twijfelkont. Je vind alles mooi, kunt niet kiezen en komt geregeld met lege handen thuis van een middagje shoppen.  Want welke kleur past nou het beste bij die meubeltjes voor de babykamer of dat ene leuke behangetje. En hoe hang je al die leuke spulletjes die je gekocht hebt nou zo op dat het ook echt leuk lijkt?

 

Geloof me, je bent echt niet de enige. Het allereerste wat je moet weten: Niks is fout. Laat je niet wijsmaken dat bepaalde combinaties echt not done zijn, of zóóó 2022. De belangrijkste regel is toch vooral: vind jij het leuk? Ja? Mooi, gewoon doen!

 

Een simpele truc als je gaat voor een wat rustige harmonieuze look is om te kiezen voor kleuren die naast elkaar liggen op het kleurenpalet. Bijvoorbeeld roze en rood of geel en groen. Je kiest dan voor kleur zonder dat het te schreeuwerig of te intens wordt. Als je echter wel houdt van een beetje een statement, laat je dan vooral niet door regeltjes tegenhouden en doe lekker wat je leuk vindt. Maak combinaties van contrasterende kleuren, of eigenlijk complementaire kleuren. Kleuren die op het kleurenpalet meer tegenover elkaar liggen, bijvoorbeeld blauw en oranje of paars en geel. Geheid een succes! Trouwens, naar mijn nederige mening kan geel altijd. Geeft net dat vleugje vrolijkheid mee. Maargoed, ik heb dan ook een zwak voor geel, altijd al gehad.

 

Wil je toch even de mening van iemand anders te horen? Twijfel je net teveel om echt een keuze te maken? Helemaal niet erg, ik help je graag. Want ik snap het, écht. Kiezen is op sommige vlakken ook niet mijn sterkste kant. Maar als het op kleuren aankomt, I'm your girl. Kleur is mijn tweede naam. Ik kan echt een beetje droevig worden van een huis of (kinder)kamer zonder kleur. (no offence natuurlijk als dit helemaal jouw ding is, smaken verschillen, maar mogelijk zit je hier dan niet helemaal goed)

 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mobile voor op de babykamer? Stuur me gerust wat plaatjes, ik denk graag even met je mee, leg wat kleuren bij elkaar, net zolang totdat we de gouden combinatie gevonden hebben. Die ene waar jij blij van wordt. 

 

Geldt niet alleen voor de mobiles natuurlijk. Ik help je graag bij al je vragen wat betreft de kleuren, styling en keuze van toffe items uit de webshop. En kun je nét niet vinden wat je in gedachten had? Ook dan mag je gerust even contact opnemen. Wie weet kan ik een custom made item voor je maken waar je wél blij mee bent. Vul gewoon even het contactformulier in op de website (deze vind je helemaal onderaan) of benader me via een berichtje op Instagram. Ik hoor graag van je!

 

Liefs.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.